|
|
Yaban Mersinli Limonlu Ekmek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109403
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2015
1,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 su bardağı tam yağlı yoğurt
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı yaban mersini
1/3 su bardağı limon suyu
1/3 su bardağı taze şeker
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı taze limon suyu
1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
2. Karışımı dökeceğiniz kalıbı yağlayın.
3. Orta boy bir kaba unu, kabartma tozunu, ve tuzu eleyin bir kenara koyun.
4. Geniş bir kapta yoğurt, şeker, yumurtalar, limon rendesi, vanilya ve sıvıyağı karıştırın.
5. Un karışımını sıvı karışıma ekleyerek karıştırın.
6. Başka bir kapta yabanmersinlerinin üzerine 1 yemek kaşığı unu ekleyip hafif hafif karıştırdıktan sonra spatula yardımıyla karışıma ekleyin.
7. Karışımı kalıbınıza dökün ve 50 55 dk pişirin, pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan batırın eğer kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.
8. Piştikten sonra keki çıkartmak için 10 dk soğumasını bekleyin.
9. Tatlı ekmeğiniz soğurken limon şurubunu hazırlayabilirsiniz.
10. Küçük bir tavada orta ateşte limon suyunu ve şekeri eriyene kadar karıştırın.
11. 3 dk daha ısıtın ve bir kenara alın.
12. Tatlı ekmeğinizi kalıptan çıkardıktan sonra üzerine bir kürdan yardımıyla delikler açın.
13. Hazırladığınız şurubu tatlı ekmeğinizin üzerine döküp iyice soğumasını bekleyin.
14. Kaplama için küçük bir kapta 2 3 yemek kaşığı limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.
15. Karışım çok sulu olmamalı ama çok katı da olmamalı.
16. Eğer çok katı olursa biraz daha limon suyu ekleyin.
17. Hazır olunca tatlı ekmeğinizin üzerinden ve kenarlarından damlayacak şekilde dökün.
18. Kaplama sertleşene kadar 15 dk bekleyin.
|
|
Yaban Mersinli Limonlu Ekmek Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|