https://www.droetker.com.tr
Sos için:
1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
2 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı su
Sütlaç:
1 poşet Dr. Oetker Sütlaç
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 çay bardağı kırılmış antepfıstığı
Süslemek için:
2 - 3 yemek kaşığı öğütülmüş antepfıstığı
8 - 10 adet yaban mersini
Yaban mersini, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 6-7 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Süt ve kremayı bir tencereye alın. Üzerine sütlaç poşetini boşaltın ve karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Hazırladığınız sütlacı aralara yaban mersinli sos ve Antep fıstığı serperek kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Üzerlerini Antep fıstığı ve yaban mersini ile süsleyerek servis yapın.
|