Milli Eğitim Bakanlığı(12 kişilik)
İçi için:
½ kg toklu başı otu
½ kg su dikeni otu
½ kg kuzu dili otu
½ kg kağnı göbeği otu
½ kg gelin alı otu
2 adet kuru soğan
Yeterince karabiber, nane, kırmızı pul biber
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Hamur için:
1 adet yumurta
1 kg un
Tuz
Üzeri için:
Böreklerin altını ve üstünü yağlamak için:
Eritilmiş tereyağı
Sıvı yağ
için un elenir, tuz, su ile orta yumuşaklıkta yoğrulur; dinlenmeye bırakılır.
Otlar ayıklanır, yıkanır, ince ince doğranır.
Soğanlar ince ince kıyılır.
Büyükçe bir tencerede sıvı yağ ile doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Otlar eklenir, karıştırılır.
Baharatlar ve 1 yumurta da eklenir, tekrar karıştırılır, iç hazır hale getirilir.
Hamur eşit büyüklükte bezelere ayrılır; kurumaması için üzeri nemli bezle örtülür.
Bezeler oklava ile ince bir şekilde yuvarlak açılır. Yarısına hazırlanan iç konulur; diğer yarısı üzerine kapatılır.
Önceden ısıtılmış sac üzerinde her iki yüzü eşit bir şekilde pembeleşinceye kadar çevrilerek pişirilir.
Gözlemelerin iki yüzü de yağlanır.
Sıcak olarak servis edilir.
|