30 g yabani pirinç
1/4 litre tuzsuz tavuk suyu ya et suyu ya da su
14 g siyah erik (çekirdekleri çıkarılmış)
60 g füme hindi ya da tavuk eti (ince kıyılmış)
bir tutam rendelenmiş hintcevizi
bir tutam tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarımsak
Pirinç ve tavuk suyu ya da et suyunu (ya da normal suyu), çift tabanlı bir tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşe oturtarak, pirinci kabukları çatlayana kadar (50 - 60 dakika) ağır ağır kaynamaya bırakın. Pirinç bütün suyu çektikten sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakın.
Keskin bir bıçakla siyah erikleri uzunlamasına yarın. Füme hindi ya da tavuk etini haşlanmış pirince karıştırıp, hintcevizi, tuz ve karabiberi ekleyerek yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu harcı bir tatlı kaşığıyla eriklerin içlerine doldurun. Erik dolmalarının üstüne ince kıyılmış karışık taze soğan ve taze sarmısağı serpip, servis yapın.
|