Bodrum Belediyesi
1 bağ yabani semizotu
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bulgur
40 g zeytinyağı
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Semizotlarını ayıklayıp bol su ile yıkayın ve yemeklik doğrayın. Domates, soğan ve sarımsağı küçük doğrayın. Bulguru yıkayıp süzgeçte bekletin.
Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın ve soğan ile sarımsağı hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Bulguru ilave edin, 1 – 2 dakika soteledikten sonra domates ve semizotlarını tencereye ekleyin. Ardından 1 çay bardağı su, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin, tencerenin kapağı kapalı olarak 15 – 20 dakika pişirip ocaktan alın.
Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yoğurt eşliğinde tüketmeniz tavsiye olunur.
Not: Porsiyonu 274 kcal; diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenlere bolca önerilir; lif ve mineral açısından zengin bir sebzedir; yüksek miktarda Omega 3 içermesi sebebiyle kalp rahatsızlığı olan kişilere tavsiye edilir; gut hastalığına karşı etkilidir.
|