|
|
YAĞ, SU VE ET KARIŞIMIYLA PİŞİRME |
|
tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46491
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fasulye, patlıcan, bamya, patates, kabak, karnabahar, kereviz, baklagiller, pırasa vs. sebzeleri ayıklayıp parça et veya kıyma ve su ilâvesiyle pişiriniz.
Pişirirken az su koyunuz. Yemeğiniz daha lezzetli olur.
Sebzelerdeki besleyici değerlerden faydalanabilmek için bu tip pişirmede mutlaka düdüklü tencere kullanınız.
Pişirme esnasında tencerenin ağızını sık sık açmayınız. Ağzı kapalı tencerede yavaş pişen yemek daha lezzetli olur.
Pişirmede, bakır ve demir tencereler C vitaminin kaybına sebep olduğunda cam, emaye ve iyi cins alüminyum tencereler kullanmak daha iyidir.
Zeytinyağlı yemekler ılık ve soğuk yenir.
Ekşili yemeklerde bulabilirseniz kızılcık (kiren) ekşisi kullanınız. Yemeğinize ayrı bir lezzet katar.
|
|
YAĞ, SU VE ET KARIŞIMIYLA PİŞİRME Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|