|
|
YAĞLI SARAY EKMEĞİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57186
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 kg. içi beyaz, iyi pişmiş bastırınca hemen kabaran has ekmek
750 gr. toz şeker
1/2 adet limon
4 lüle kaymak
Yeterince kızartma yağı
Önce tatlının şurubunu hazırlayınız. 750 gr. şekerin üzerine dört parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız. Kaynama başlayınca yarım limonu sıkıp, kabuğunu şekerin içine atınız. Kaynatmaya devam ediniz. Tırnağınız üzerine damlattığınız bir damla şurup hemen akıp gitmiyorsa yeterli kıvamı buldunuz demektir. Şurubu ateşten indiriniz. Ekmeği ikiye bölüp içini çıkarınız. Kabuklarını yassılaştırıp, yağda kızartınız. Sıcak suyla bir süre yıkayıp süzünüz. Kenarlı bir tepsiye ekmek kabuğunu yayınız. Üzeri örtülünceye kadar şuruptan dökünüz. Ekmek şurubu içtikten sonra üzerini kaymakla sıvayınız. İkinci parça ekmeğe başka bir yerde şurubu içtirdikten sonra kaymağın üzerini örtünüz. Bir miktar daha şurup döküp orta hararetli ateş üzerinde kısa bir süre pişiriniz, ister sıcak, ister soğuk ikram ediniz.
|
|
YAĞLI SARAY EKMEĞİ Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
|
|