|
|
YAĞSIZ MAKARNA |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11601
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007
2,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
400 gram makarna,
4 ançüez filetosu,
2 yumurta sarısı,
150 gram çok yağlı tulum peyniri,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Makarnayı haşlamalı. Süzmeden önce suyundan bir kepçe kadar alıp bir kenara ayırmalı. Porselen bir kâseye ançüez filetosunu koyup bir çatalla iyice ezmeli. Ançüez ezmesini ezerek karıştırırken buna tulum peynirini katmalı. Karıştırmaya ara vermeden yumurta sarılarını katıp bu karışıma yedirmeli.
Kaynar makarna suyunu çırpılmakta olan karışıma yedirmeli. Tulum peynirini makarna suyunda eriyince kâseyi bir süre orta ısılı ateşte tutmalı. Sonra bunu suyu süzülmüş makarnanın üstüne dökmeli. Bir dakika kadar ateşte tutmalı ve vakit vakit harmanla-malı. Sonra makarnayı tabağa boşaltıp sıcak sıcak servis yapmalı.
|
|
YAĞSIZ MAKARNA Tarifleri Makarnalar
|
|