Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yahniler Hakkında


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yahniler Hakkında

allı turna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc30297
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2008
2,089 defa indirildi / yazdırıldı




Yahni kadar hazırlanması kolay ve lezzetli bir yemek daha yoktur kuşkusuz. Nitekim, Fransız yazarı Pierre Huguenin, çocukluğunda büyük annesinin mutfağında ocakta pişen yahniyi şöyle betimlemiştir: "Ocağın üstündeki tencere, tatlı mırıltılarla çevreye olağanüstü bir koku yayıyor, kekik, biberiye, defne yaprağı ve etin kokuları, bir büyücünün değneğiyle dokunulmuşçasına, eşsiz bir parfüme dönüşüyordu."
Gerçekten de bir yahni, en sıradan malzemelerin "bir büyücü değneğiyle dokunulmuşçasına" olağanüstü lezzet ve kokulara dönüştüğü bir yemek olarak tanımlanabilir. Sebze, balık ve et temeline dayanan birçok yahni yapılabilir.
Tariflerde yağlı parça etler kullanılırsa, yahninin pişirilmesinden sonra, fazla yağının mutlaka alınması gerektiği unutulmamalıdır. Yağsız, kuşbaşı et kullanmanın önemli bir üstünlüğü de, mutfakta geçen süreyi kısaltmasıdır. Ayrıca sıcak marinat alışılmış bekletme süresini 2 gün kısaltır: Etin küçük parçalara doğranması, sıcak marinatla temas eden yüzeylerini artırır.
Yahni hazırlamanın bir kolaylığı da, kısık ateşte ağır ağır piştiği sırada, menünün geri kalan bölümünü hazırlamanıza vakit bırakmasıdır. Üstelik, pişme süresinin sonunda, suyunu büyük ölçüde çekecek ve koyulaşan, yani gerçek bir sosa dönüşen pişme suyuyla, başka hiçbir şey eklemeye gerek kalmaksızın servise hazır duruma gelecektir.






Yahniler Hakkında Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Yahniler Hakkında 67,944 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort