https://www.afyonyemekleri.com
Malzemeler:
500 gr asma yaprağı
1 su bardağı düğü (ince bulgur)
2 su bardağı göce (kırılmış buğday)
1 baş rendelenmiş soğan
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, nane
2 kaşık salça
Yapılışı:
Bir kabın içinde göce ve düğü karıştırılır. Tuz ilave edilir. Aldığı kadar sıcak su katılıp ıslatılır. Üstü kapatılarak suyunu çekmesi beklenir. Bu arada ayrı bir tavada yağ, soğan ve salça kavrulur. Yapraklar haşlanır, yıkanır. Suyunu çekmiş olan göcenin üzerine kavrulmuş soğan, nane, karabiber katılıp yoğurulur.
Yapraklar tek tek açılıp içine hazırladığımız içten koyup sararız. Tencereye yerleştiririz.Üzerine 1 çay bardağı su ilave ederek yarım saat pişiririz. Bu arada ayrı bir tavada salçayı ve yağı kavururuz. Dolmalar kaynarken üzerine dökeriz.Yemek ocaktan alınarak demlenmesi için yarım saat bekletilir.
|