Malzemeler
250 gram yağsız kıyma,
4 yufka,
4 yumurta,
1 çay bardağı ince bulgur,
1 su bardağı dövülmüş ceviz,
Galete unu,
Tuz,
Kara biber,
Pul biber,
50 gram Bizim margarin,
1 orta boy soğan,
2 su bardağı Bizim ayçiçek yağı.
Hazırlanışı
Soğan rendelenerek margarinle pembeleştirilir. Diğer tarafta ince bulgur kaynar suyla şişirilir. Pembeleşen soğana kıyma ilave edilerek kavrulur, şişirilmiş bulgur ve ceviz de ilave edilir. 1dakika kavrulur, tuz, kara biber, pul biber konur. Yumurtaların akı ve sarısı ayrılır. 1 bütün yufkaya fırça yardımıyla yumurta akı sürülür, 2. yufka 1.yufkanın üstüne serilir ve yumurta akı sürülür. Çift katlı yufka 12 eşit parçaya kesilir. Üçgen parçaların geniş kısmına hazırlanan içten 1.5 -2 kaşık konur, kenarları katlanarak sigara böreği şeklinde sarılır.diğer yufkalar için de aynı işlem gerçekleştirilir. Böreklere yumurta sarısı sürülerek galeta ununa bulanır. Bizim ayçiçek yağında orta ateşte pembeleşinceye kadar kızartılır.
Öneriler: Böreklerin sayısı fazla olduğundan ilk kızartmadan sonra yağ dökülür.
ML® İçli Köfte Böreği için tıklayın
|