6 adet Lezita Üst Kanat
5 su bardağı su
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 diş sarımsak
Tuz, kekik, pul biber
Kanatları 5 bardak suyla bir tencereye koyup haşlayın. Piştikten sonra kanatları sudan kevgirle çıkarıp bir kaba alın. Soğuyunca derilerini ve etlerini kemiklerinden ayırın.
Bir kasede un, limon suyu, yumurta sarısı, sirkevi 1 diş ezilmiş sarımsağı çırpın. Haşlama suyuna ilave edip bir taşım kaynatın. Ayırdığınız kanat etlerini ve derilerini ilave edip tuzunu ekleyin ve ocağı kapatın.
Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine pulbiber ve kekik serperek sıcak servis yapın.
ML® Yalancı İşkembe Çorbası Videosu
|