Millî Eğitim Bakanlığı
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 dal yaş nane
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber, renk biberi
½ çay bardağı nar ekşisi
1 adet soğan
Salçalı su için:
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
İlk olarak kuru patlıcanlar haşlanır.
Daha sonra soğuk suyun içinde bir saat kadar bekletilir. (kabarması ve kekresi gitmesi için).
Tavanın içine zeytinyağı konarak ince doğranmış soğan kavrulur, içine salça ilave edilip bir iki dakika daha kavrulur.
Bulgur, tuz, nar ekşisi, karabiber eklenerek karıştırılır. En son ince doğranan nane ve maydanoz ilave edilir.
Haşlanıp süzülen kuru patlıcanların içine hazırlanan iç patlıcanların ağız kısmında boşluk bırakılarak doldurulur.
Ayrı bir tavada zeytinyağı, salça, renk biber biraz kavrulduktan sonra içine 2 su bardağı sıcak su konulur.
Doldurulan patlıcanlar ayrı bir tencereye iç içine konularak dizilir. Salçalı suyla yarım saat pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
|