|
|
Yalancı Patlıcan Dolma (İstanbul) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9444
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2006
3,140 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg patlıcan
3 soğan
1 su bardağı pirinç
3-4 kiraz domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber
1. Patlıcanların saplarını kesip içlerini oyun. Patlıcanın içlerini bir tavaya alıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Bütün patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletip çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın.
2. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun. Patlıcan içleri, pirinç, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın. 1 bardak su ilave edip arada bir karıştırarak 1-2 dakika pişirin.
3. Patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurun. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve patlıcanların ağız kısımlarını domatesle kapatın. Patlıcanların dip kısımlarına bıçakla küçük bir çentik atın ve tencereye yerleştirin. 1 bardak su ekleyip tuz serpin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
|
Yalancı Patlıcan Dolma (İstanbul) Tarifleri Bursa Yemekleri
|
|