|
|
Yalnız Kalpler |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc9170
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler kitabımın 175. sayfasında yeralmaktadır
1 Paket margarin
2 Adet yumurta
12 Adet badem
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı mısır nişastası
4 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Kaplama İçin;
40 gr. beyaz çikolata
1,5 Su bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı çilekli toz içecek
6 Çorba kaşığı ılık su
# Ön hazırlık olarak iç bademler, kaynar sıcaklıktaki suda bir kaç dakika tutulur, çıkartılır, ince kabukları soyulur ve çok ince dövülür.
# Çukur yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekeri konur, karıştırılır.
# Üzerine yumurta eklenir, biraz daha karıştırıldıktan sonra dövülmüş badem, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu konur.
# Yoğurmaya başlanan hamura azar azar un katılır.
# Hazırlanan hamur 10 - 15 dakika dinlendikten sonra 3 parçaya ayrılır.
# Her parça yarım santim kalınlığında açılır, kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesilir.
# Kurabiyeler hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında açık renk kalacak şekilde pişirilir.
# Kurabiyeler soğurken üst kaplaması hazırlanır. Cezveye beyaz çikolata konur, içinde su kaynayan bir kabın içine oturtulur.
# Çikolata eriyince ateşten alınır, ılıyınca üzerine pudra şekeri, çilekli toz içecek ve su konur, iyice karıştırılır.
# Bir fırça yardımıyla, soğuyan kurabiyelere sürülür. (Kaplama sürerken donarsa biraz ısıtarak yumuşatılabilir.)
# Yalnız kalplerin kuruması için tepsiye yan yana dizilir. Daha sonra servis tabağına alınır.
Not: Kurabiye ya da pastalara uygulanan bu tür kaplamalara glazür adı verilir.
ML® Yalnız Kalpler için tıklayın
|
|
Yalnız Kalpler Tarifleri Kurabiye Tarifleri
|
|