Ayfer Türk
Bulgur sıcak suyla ıslatılır. Soğan, sarımsak, maydanoz, biber salçası, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlanır.
Haşlanmış asma yaprağına sıkıca ve ince şekilde sarılır.
Tencereye yerleştirilip özerine bütün ve taze yeşil erik konur.
Suyu ve tuzu da verilip ilkin sarmaların üzerine bir kapak kapatılır, sonra tencerenin kapağı örtülür.
Not: Yapraklar sıkı ve ince sarıldığı için "hanım parmağı" da denmektedir. Yemeğin etlisi de yapılır; ama bu kez bulgur yerine pirinç kullanılır. Tencerenin tabanına kaburga kemiği döşenir, sarmaların üstüne yeşil erik konmaz. İsteyen zeytinyağlının da tabanına kaburga kemiği düşüyor.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.05.2024
|