Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Yarık Çörek (1 adet - 31,293 defa bakıldı)

Yarık Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yarık Çörek

keklik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2010
Mesajlar: 40
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc50823
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2010
1,730 defa indirildi / yazdırıldı




Maya için:
1 çay kaşığı şeker
125 gr ılık süt ve su karışımı
2 çay kaşığı toz maya
Hamur için:
200 gr iri un
1/2 çay kaşığı tuz
25 gr tereyağı ya da margarin
İçi:
Çilek reçeli
Krem şanti ya da krema

Şekeri sütte eritip üzerine toz mayayı serpiştirin ve köpüklenene dek, 10 dakika, ılık bir yerde bırakın. Un ile tuzu eleyip, tereyağı ya da margarin ile ovuşturun. Maya eriyiğini de katıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru unlanmış bir düzeye alıp, düzgün ve esnek olana dek. 10 dakika, yoğurun. Zeytinyağı ile yağlanmış plastik torbaya koyun ya da bir kaba koyup üstünü nemli bir bez ile örterek iki kez büyüyene dek kabarmaya bırakın. Hamuru tekrar unlu yüzeye çıkarıp, 1 dakika yoğurun. 8 parçaya bölün. Parçaları elinizde yuvarlayıp top haline getirdikten sonra, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizin. Tepsiyi plastik bir torbaya koyun ya da üstünü nemli bez ile örtün. Yine iki kez büyüklüğü ulaşana dek kabarmasını bekleyin, 15 dakika sıcak fırında pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce, aralarını yarın ve reçel ve krema ile doldurun.






Yarık Çörek Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Yarık Çörek 31,293 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort