4 adet orta boy yenmeklik kabak
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1'er çorba kaşığı kıyılmış nane, maydanoz, dereotu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
2 su bardağı su
Üzeri için:
Domates
Önce iç hazırlanır; soğan çok ince kıyılır. Üzerine yıkanmış pirinç, kıyma, salça, karabiber, tuz eklenir, kısa süre karıştırılır. Sonra maydanoz, dereotu ve taze nane eklenir, ayçiçek yağı gezdirilir. Kabakların kabukları soyulur, önce enine sonra boyuna ikiye kesilir. Yatay olarak, bir kaşık yardımıyla kabak açık olarak oyulur, yayvan bir tencereye dizilir. Üzerlerine hazırlanan iç paylaştırılır. Enine doğranmış domates dilimleri üzerlerine bırakılır. Ilık su gezdirilir, kapak kapatılır. Isınınca ateş azaltılır, 45 dakika pişirilir.
|