1/2 kg su yarpuzu
1 su bardağı (2-3 saat önceden ıslatılmış ) nohut
2 su bardağı döğme
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sumak
2-3 yemek kaşığı sade Urfa yağı
2 tatlı kaşığı tuz
Sumak, 2 su bardağı suyla ıslatılmaya bırakılır.2-3 saat önceden ıslatılmış nohut ve döğme yumuşayıncaya kadar 4-5 su bardağı su ile 40-45 dakika haşlanır.
Su yarpuzları yıkanıp ayıklandıktan sonra iri iri doğranır. Haşlanan bu karışıma sumak süzülerek eklenir.
Yağ bir tavaya konur salça, biber salçası, tuz eklenir. 5-10 dakika kavrulur.
Haşlanmış döğme -nohut karışıma eklenir. Su yarpuzları da en son ilave edilerek 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcak servis yapılır.
Not: Su yarpızı dere kenarında yetişen bir tür nane'dir.
|