|
YASEMİN ŞURUBU |
|
kadriye özay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2010
Mesajlar: 69 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc55608
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2010
2,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mevsiminde ve kokulu zamanında toplanan yaseminin yapraklarını ayıklayın. Dövülmüş ve ince bir elekten geçirilmiş toz şekeriyle yapralı yoğura yoğura şekerin de yasemin rengini almasına çalışınız.
Daha sonra elekten geçiriniz. Şekerin yasemin yaprakları ile ovulmasından meydana gelen yaprakları ayırmak için şekeri elekten geçiriniz.
Bu renk almış olan ince toz şekeri ağzı iyice kapalı şişelere koyunuz ve ağızlarını da iyice kapayınız.
Gerektiği zaman bunu şerbet yapıp içiniz.
|
|