1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 adet kesme şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta
Maya, süt, şeker karıştırılır. Üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı ve tuz eklenir, biraz daha karıştırılır. Sonra kulak memesi kıvamını alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır ve 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda hamur merdaneyle tepsi kadar açılır. Tepsiye yerleştirilir, üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sonra kare kare kesilir. Peynir, reçel, bal eşliğinde servise sunulur.
Fotoğraf "bamteli" tarafından gönderildi. 28.05.2017
|