|
YASSI KADAYIF |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12565
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2007
6,824 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
300 gram yassı kadayıf,
5 yumurta,
Şurubu için:
2 bardak toz şekeri,
1+3/4 bardak su,
1 çorba kaşığı limon suyu.
Kızartılması için:
1+1/2 bardak zeytinyağı veya susam yağı
Üstüne serpmek için:
1+1/2 bardak dövülmüş ceviz İçi,
1/2 bardak toz şekeri,
1 lüle kaymak.
Yapımı: Yayvan ve geniş bir tencereye toz şekeriyle su ve limon suyu konur. Kap orta ısılı ateşe oturtulur ve karıştırılarak şeker eritilir. Şurup kaynamaya başlayınca ateşten indirilir.
Beri yanda yayvan bir porselen kâseye yumurtalar kırılır. Sarılarıyle akları birbirlerine karışacak biçimde yavaşça bir-iki defa çırpılır. Sonra yassı kadayıflar yumurtaların içine atılır ve yavaşça karıştırarak on dakika kâsede bırakılır. Yumurtaları iyice çektikten sonra yassı kadayıflar, içinde kızgın susam yağı bulunan tavaya atılır ve iki yanları güzelce kızartılır.
Tavadan çıkarılan kadayıfların kenarları yarım santim eninde kesilip atıldıktan sonra kadayıflar şurubun içine bırakılır. Bütün kadayıflar şuruba konunca şurup kabı ateşe oturtulur ve kadayıflar on dakika şurupta kaynatılır. Sonra ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kadayıflar tabaklara yerleştirilir ve üzerleri toz şekeriyle iyice karıştırılmış, dövülmüş ceviz içiyle süslenir. Kadayıfların tam ortasına da lüleden kesilmiş birer parça kaymak koyduktan sonra servis yapılır.
ML® Sever Paşa Tatlısı (görsel)
|
YASSI KADAYIF |
|
ÜLKÜ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc10914
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007
2,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
8 adet yassı kadayıf
1 kilo şeker
3 bardak su
4 yumurta
1 kaşık marg. veya çiçek yağı
1 limon suyu
Yapılışı:
Yumurtalar bir kapta tel ile vurularak iyice çırpılır ve kadayıflar buna teker teker batırılıp bulanarak tavadaki kızdırılmış yağda her iki tarafları da pembeleşene kadar kızartılır. Sonra kadayıflar ılık suya atılıp yağları alınarak ikişer ikişer hafifçe sıkılarak ayrı bir tencereye dizilir. 3 bardak su, limon suyu ve şeker bir kapta kaynatılır ve kadayıfların üzerine bu şerbet dökülerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre ceviz veya kaymak konarak servis yapılır.
ML® Perçem (görsel)
|
Yassı Kadayıf |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7715
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
17,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
10 hazır yassı kadayıf,
3 yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
Şerbeti için malzeme:
3 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı:
Bir kapta yumurtaları çırpalım. Kadayıfları yumurtaya batırıp çıkararak kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Kızaran kadayıfları kâğıt havlu üzerine alarak 5 dakika bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakarak kadayıflar şerbeti emene dek bekletelim. Kadayıfları servis tabağına alalım. Üzerlerine iri dövülmüş ceviz serpelim. Şerbetin yapılısı: Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dakika kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
ML® Karakuş Tatlısı için tıklayın
Fotoğraf "altın kase" tarafından gönderildi. 27.09.2018
|
Yassı Kadayıf |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc397
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2005
3,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg hazır yassı kadayıf
1 kg şeker
5 adet yumurta
1 su bardağı yağ
5 su bardağı su
200 gr. ceviz içi
Kadayıflar çırpılmış bol yumurtaya bulanır, yağda kızarttıktan sonra süzgece çıkarılır, oradan kaynar suya atılır. Kadayıflar bitene kadaraynı işlem yapıldıktan sonra 5 bardak su ile hazırlanan şekerli şuruba atılır. Kadayıf 10 dakika kaynatılır, ateşten alınır, soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpilir.
ML® Yassı Kadayıf için tıklayın
|
|