Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
1 kase gendime
1 kase barbunya
500 gr. kemikli kuzu eti
1 kg. yarma
1 ince doğranmış soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 küp doğranmış patates
3 lt. sıcak su
Büyük bir tencere içerisinde tereyağı eritilerek soğanlar kavrulur.
Salçası ve pul biberi atılarak kavurmaya devam edilir.
Daha sonra kemikli kuzu etleri de atılarak 5 dk. kadar daha kavrulur.
Ardından daha önceden haşlanmış barbunya, gendime, patates, tuz ve 3 litre sıcak su atılarak yemeğin içindeki gendime ve et pişinceye kadar kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Pişen yemek servis tabaklarına alınarak servis edilir.
|