|
|
Yavru Kavurması (Yenipazar Aydın) |
|
yasak elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2015
Mesajlar: 65 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc109547
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2015
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yenipazar Belediyesi
1 bütün tavuk
1 kg sivri kırmızıbiber
2 adet iri baş soğan
1 yemek kaşığı toz biber
1 adet domates
3 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Bütün tavuk önce tuzlanır 1 saat bekletilir. Bekletilen tavuklar yıkanır ve parçalara ayrılır. Kol, bacak, but dörde bölünerek parçalama işlemi tamamlanır. Tekrar yıkanır. Yıkanan parçaların iyice suyunun süzülmesi beklenir. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyulur, kızdırılır. Kızdırılan yağın içine tavuk parçalan atılarak yüksek ateşte pişirilir. Etler suyunu bırakıp çekince mühürleme işlemi biter. Soğanlar küp küp doğranır. Tavuklarla birlikte kavrulur. Daha sonra 1 cm aralıklarla doğranan biberler tavuğun üzerine ilave edilir. Domates doğranır. Toz biberle birlikte eklenir. Kısık ateşte pişirilir.
Not: Yöremizde kendi yetiştirdiğimiz civcivler büyüdüğü zaman onlara yavru adı verilir.
|
|
Yavru Kavurması (Yenipazar Aydın) Tarifleri Denizli Yemekleri
|
|