|
Yayla Çorbası |
|
tombul yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26387
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2008
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
6 su bardağı et suyu
Tuz
Üzeri içn:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı kuru nane
Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Yoğurt, un ve yumurta az su ilavesiyle çırpılır. Pirincin üzerine et suyu ve tuz katılır. Kaynamaya başlayınca yoğurtlu karışım dökülür. Sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir. Sıvıyağ ve pul biber kızartılır. Servis yapılan çorbanın üzerine yeteri kadar gezdirilir, kuru nane serpilir.
|
Yayla Çorbası |
|
hamurabla
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72059
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2012
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı su
500 gram yoğurt
4 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı un
1 paket et bulyon
100 gram margarin
Pirinci yıkıyoruz, küçük bir tencereye alıp, üzerine 2 bardak su ilave edip haşlanmaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye 6 bardak suyu ve et suyu tabletlerini alıyoruz, kaynadıktan sonra haşlanmış pirinçleri ilave ediyoruz. Yoğurdu büyük bir kaba alarak, mikserle çırpıyoruz. Tenceredeki et suyundan azar azar alarak yoğurdun içine ilave edierek ılınmasını sağlayalım, ılındıktan sonra tencereye yoğurdu boşaltıyoruz. Başka tencereye margarini alalım, unu azar azar ilave ederek kavuralım, un hafif sararmaya başlayınca yoğurtlu et suyundan alarak hızlı hızlı karıştırıyoruz, boza kıvamına gelince karışımı tencereye boşaltıyoruz. Kaynadıktan sonra servise hazır.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23246
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak etsuyu
1.5 kahve fincanı kırık pirinç.
1.5 kahve fincanı un
biraz tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
3 bardak yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı nane
2 bardak su
1 fincan sıvı yağ
Tencereye etsuyu ile ayıklanmış, yıkanmış pirinci tuzu koyun. Hafif ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin. Ayrıca bir kasenin içine yoğurdu, yumurta ve unu koyun. Çatalla iyice çırpın. 2 bardak su koyarak karıştıra karıştıra biraz sulandırın. Kaynamakta olan pirinçli suya dökün 10-15 dakika pişirin. Yağı eritip nane ile karıştırıp çorbanın üstüne gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75369
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
2 yemek kaşiğı un
5 bardak su
Bir miktar tereyağı
Bir miktar nane
Su ve pirinç haşlanarak, yumurta sarısı, yoğurt ve un bir kasede çırpılıp haşlanmış olan pirince katılır. Bir taşımlık kaynatılarak, tavada tereyağı ile nane yakılarak çorbaya ilave edilir.
|
Yayla Çorbası |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70768
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
2 su bardağı yoğurt
2 litre soğuk su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Su hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın, devamlı karıştırarak suyu ekleyin. Yüksek ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak çorbayı kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kısın ve pirinçler uzayana kadar pişirmeye devam edin. Pirinçler uzayınca altını kapatın. Bu arada tereyağını eritip nane ile karıştırın, bunu çorbaya ilave edin. Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.
|
Yayla Çorbası |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66713
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
1,852 defa indirildi / yazdırıldı
|
4.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı margarin
Tencereye suyu alın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Tencereyi ocağa koyun. Unu, yarım su bardağı suyla karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pirinçler pişince, kaynayan suya azar azar ekleyip, birkaç taşım kaynatın. Ocaktan alıp, tencereyi 10 dakika bekletin. Diğer yanda beş kase yoğurdu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan iki çorba kaşığı ilave edin. Daha sonra tencereye ekleyip, karıştırın. İki çorba kaşığı margarini, naneyle kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46163
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
1,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 çay fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı un
1-2 kaşık yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
tuz
kırmızıbiber
nane
4-5 bardak su
YAPILIŞI
Tencereye ayıklanmış yıkanmış pirinci, suyu, tuzu koyup orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Diğer tarafta unu, yoğurdu bir kâseye koyup çatalla iyice karışmasını, yoğurdun da ezilmesini sağlayınız. İsterseniz bir yumurtanın sarısını da koyabilirsiniz. Çorba suyundan bir iki kaşık bu karışıma katıp yoğurdu sulandırınız, kaynamakta olan pirince döküp karıştırarak bir iki taşım kaynatıp ateşten alınız. Kâseye boşaltıp üzerine nane, kırmızıbiber serpiniz ya da kırmızıbiberli sıcak yağ gezdiriniz. Sıcak olarak servis yapınız.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67569
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2011
1,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı nane
Pirinci 5 su bardağı suda haşlayın. Yoğurt, un ve yumurtayı çırpın, kaynayan çorba suyundan alarak terbiyeyi ısıtın, karıştırarak çorbaya ilave edin. Ayrı bir tavada, tereyağını eritin, naneyi ekleyin ve köpürünce çorbaya dökün, servis yapın.
|
YAYLA ÇORBASI |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61221
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
1,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et veya tavuk suyu
1 kahve fincanından bir çeyrek fazla pirinç
3 bardak koyuca yoğurt
2-4 yumurta sarısı
1,5 kahve fincanı un
ÜZERİNE:
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuru nane
Ayıklayıp yıkadığınız pirinci et, ya da tavuk suyuyla birlikte ağır ateşte haşlayınız. Ayrı bir kaba yoğurt, 2 veya 4 yumurtanın sarısıyla, unu koyup bir güzel karıştırdıktan sonra, birkaç kepçe de kaynamakta olan pirinçli et suyundan ilâve ederek karıştırınız. Bununla birlikte 10-15 dakika kaynatınız. Sonra da yağı bir tavada naneyle birlikte eritip sadece bir dakika kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapınız.
|
Yayla Çorbası |
|
Çağrı Bey
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27112
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008
1,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su ya da etsuyu
Tuz
Kırmızıbiber
Nane
Ayıklanıp yıkanmış pirinci iki bardak su ve tuz ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta unu, yoğurdu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Pirinçleri sıcak etsuyunun ya da kaynamakta olan suyun içine alın. Çorba suyundan, hazırladığınız un, yoğurt, yumurta sarısı karışımına iki kaşık karıştırarak sulandırın. Karışım pirinçli suya yavaş yavaş döküp karıştırın, iki taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine tereyağlı nane ve kırmızıbiber gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
lezzetdünyası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc95050
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2014
1,765 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yemek kaşığı yoğurt
8 bardak et suyu
4 çorba kaşığı pirinç
2 fincan un
2 yumurta sarısı
125 gr. margarin
Bir su bardağı süt
Bir tutam tuz
Yeterince Nane
Pirinçler yıkanıp temizlenir. 1 saat ılık suda bekletilir. Daha sonra et suyu ve pirinç bir tencereye alınıp kaynamaya bırakılır. Un ile süt iyice karıştırılarak çorbaya eklenir. Diğer taraftan yarım paket margarin de eritilip çorbaya ilave edilir ve tuzu konulur. 10 dk kaynatılır. Ocaktan indirilen çorbaya yumurta ile yoğurt iyice karıştırılıp eklenir. Üstüne nane serpilip sıcak servis edilir.
Fotoğraf "Cumartesi" tarafından gönderildi. 16.02.2021
|
Yayla Çorbası |
|
oluş
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2014
Mesajlar: 24 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95562
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2014
1,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
Tuz
Nane
Tencereye 2 su bardağı suyu alıp kaynatın. İçine pirinçleri koyup kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler pişince bir kabın içinde yoğurdu çırpıp çorbanın suyu ile ılıştırın ve çorbanın içine dökün. 5 dakika daha kaynatın. Karıştırıp sıcak ikram edin. Üzerine nane, kırmızıbiber yakılıp gezdirilebilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.01.2024
|
Yayla Çorbası |
|
sırça
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc61193
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2011
1,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 litre et suyu
1,5 yumurta
100 gram pirinç
100 gram un
250 gram yoğurt
75 gram tereyağı
10 gram nane
tuz
Et suyu bir tencerede kaynatılır. Pirinçler içerisine konulup pişirilir. Un, tereyağı, yoğurt ve yumurta sarısına 250 gr. su konup karıştırılır. Sonra ocağın üzerinde kaynayan et suyunun içerisine süzdürülerek ve bir tel ile karıştırılarak yedirilir. Ağır ateşte 20 dakika pişirilir. Sonra erimiş tereyağı ve nane karıştırılarak çorbanın içerisine dökülür ve servis yapılır.
|
Yayla Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66429
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
1,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç
10 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Ayıklanıp, yıkanmış pirinçleri et suyunda yumuşayana kadar pişirin. Un ve sütü bulamaç haline getirip, kaynayan suya ekleyin. Beş dakika daha kaynatın. Yumurtayla yoğurdu çırpıp, yavaş yavaş çorbaya karıştırın. Tuzunu ekleyin. Diğer yanda tereyağını eritin. Nane ve kırmızıbiberleri yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.
|
Yayla Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141760
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
1,680 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinç bir tencerede 5 bardak su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Pirinç haşlanırken, başka bir kapta un, yumurta ve yoğurt iyice çırpılır, yoğurdun kesilmemesi için üzerine 2 kepçe kaynar çorba suyu eklenir, karıştırılır ve kaynayan çorbaya eklenir, 10 dakika aralıksız karıştırarak kaynatılır.
Başka bir kapta sıvı yağ ısıtılır, üzerine kuru nane ve tuz eklenip karıştırılır.
Karışım çorbaya eklenir, karıştırılır ve çorba sıcak olarak servis yapılır.
|
Yayla Çorbası |
|
yakın yıldızlar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc67018
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011
1,620 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı pirinç
3 su bardağı et veya tavuk suyu
4 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tepeleme un
Tuz
4 bardak suyu ve et suyunu bir tencereye alın. İçine yoğurt, yumurta, un ve tuz ekleyin. Tümmalzemeyi bir çırpıcı ile iyice çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve tahta bir kaşıkla karıştırın.Kaynamaya başladığında yıkanmış pirinci katın ve pirinç yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan bir tavada tereyağını eritin ve pul biber ile nane katın. Yağı çorbaya gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
|
Yayla Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116211
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2016
1,189 defa indirildi / yazdırıldı
|
Vedat Başaran
50 gr. pirinç
250 gr. yoğurt
2 adet yumurta
50 gr. tereyağı
½ limon
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye 1½ litre su koyup kaynatın. Su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Pirinci, duru suyu çıkıncaya kadar yıkayıp, süzün. Yumurtaların sarılarını ayırıp, genişçe bir kaba koyun. 2 yemek kaşığı un ve yoğurdun tümünü katıp iyice karıştırın. Fazla koyu olmaması için biraz su ilave edin. Su, iyice kaynadıktan sonra pirinçleri tencereye boşaltıp pişirin.
Yumurta, un ve yoğurt karışımını, içinde tortu kalmaması için süzün. Pirinçler pişip yumuşadıktan sonra karıştırarak tencereye boşaltıp kaynatın. İyice kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz atıp ocağı söndürün. 50 gr. tereyağını tavada eritip, 2 tatlı kaşığı kuru naneyi şöyle bir çevirerek pişirin ve karıştırarak çorbaya katın. Servis yapacağınız kaseye aktardıktan sonra çorbanın üstüne, biraz da kırmızıbiberli yağ dökün.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021
|
Yayla Çorbası |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123602
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,116 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Yoğurt 250 gr
Haşlanmış pirinç 150 gr
Yumurta (sarısı) 50 gr (1 adet)
Tereyağı 30 gr
Un 20 gr
Biber (toz) 2 gr
Nane (kurutulmuş) 3 gr
Su (sıcak) 2 Lt
Tuz
Yoğurt, yumurta sarısı ve unu ayrı kapta karıştırarak homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı koyun. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 5 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonraya hazneye tereyağı, biber ve nane koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. İptal/Isıtma tuşuna basın. Baharatlı tereyağı ayrı kaba dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yoğurt karışımını dökün. Sürekli karıştırarak sıcak suyu yavaşça dökün. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin. Hazır çorbaya baharatlı tereyağı dökün, haşlanmış pirinci ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
|
Yayla Çorbası |
|
anket
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc117550
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016
1,083 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meltem Demirci
1 fincan pirinç
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
½ fincandan biraz fazla un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır. Şık bir sunum olması açısından çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.
|
Yayla Çorbası |
|
merve ergül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2017
Mesajlar: 32 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc127149
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2017
1,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.reisgida.com.tr
10 Bardak Et Suyu
Yarım Bardak Reis Pirinç
1,5 Çorba Kaşığı Reis Un
1 Yumurta
2 Bardak Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Yağ
2 Kahve Kaşığı Kuru Nane
1 Kahve Kaşığı Kırmızı Biber
Tuz
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.
Et suyunda pirinçleri iyice haşlayın.
Yoğurt, un ve yumurta çırparak et suyu ile sulandırın.
Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletin.
Kuru nane serpin ve kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis yapın.
|
|