Pelin Yanık
Kıvırcık
1 adet havuç
Mor lahana
1 adet salatalık
Mısır taneleri
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Limon
Bütün malzemeleri elma sirkeli suda yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Kıvırcık salata ve mor lahanayı doğrayın. Daha sonra havucu rendeleyin. Süslemesini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ben domatesin kabuğundan gül yaptım, havuçtan fiyonk ve çiçek yapmaya çalıştım salatamda. Mısır tanelerini süslemek için kıvırcığın iç kısmındaki küçük boyutlu olanların içine koydum. Süsleme bittikten sonra sosu hazırlayın dilerseniz sosluğa döküp misafirlerinizin tercih ettiği kadar dökmesini sağlayın ya da siz önceden sosu dökün.
|