Refika Birgül
1 kg. Tavuk Göğsü
1 çorba kaşığı Biber Salçası
2 diş Sarımsak
8 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1,5 çay kaşığı Pul Biber
1 çorba kaşığı Kimyon
8 adet Yedikule Marul
Kasabınızdan aldığınız küçük kuşbaşı olarak doğranmış 1 kg tavuk göğsünü 1 çorba kaşığı biber salçası, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş ince doğranmış sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyip, güzelce karıştırın. Vaktiniz varsa sosun iyice tavuğa geçmesi için 1-2 saat buzdolabında bekletin.Tavukları pişireceğiniz tava ısınınca 4 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Tavanın büyük olması, tavukların içinde sıkışmaması, ocağın büyük ve altının çok açık olması çok önemli. Böylelikle tavuklar pişerken sularını bırakmayacak, daha lezzetli olacaklar. Isınan tavaya tavukları koyun ve yüksek ateşye iyice kızarana kadar çevirerek pişirin. Tavuklarınız pişince, üzerlerinden tahta spatula ile aynı kokoreççilerin yaptığı gibi geçin.4 adet Yedikule marulun yapraklarını ayırın ve hazırladığınız servis kabına marulları yerleştirin. Üzerine tavukları koyup yemeğe hazır edin. İsterseniz yabacı damat avokado ve bizim gelin çökelek tariflerini de yaparak, eşlikçi soslarla bu tarifi şenlendirebilirsiniz.
|