Refika Birgül
6 avuç Kuru Dut
7-8 adet Kuru İncir
10-12 adet Gün Kurusu
1 avuç Ceviz
2 avuç Badem
6 avuç kuru dut, 7-8 adet kuru incir ve 10-12 adet gün kurusunu Valsoda rahat çekebilmek için malzemelerin hemen hemen yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Dut ile bademi Valsoya koyun ve ufak parçalar haline gelene kadar çekin. Bu karışımı bir kaba alın. İncirleri, daha rahat çekilebilmesi için bir kaç parçaya bölün ve Valsodan çekin. Bu çektiğiniz incirlerin yarısını hazırladığınız dut karışımına ekleyin. Sonra kayısıları da birkaç parçaya bölün ve 1 avuç cevizle beraber Valsoya ekleyin. Kalan incirleri de kayısı karışımına ekleyin ve 5-6 tane karanfilin tepelerini ufalayarak bu karışıma ekleyin. Fırın tepsinize fırın kağıdı yerleştirin ve bu karışımları üzerine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde yayın, isterseniz pasta kalıpları ile şekiller de verebilirsiniz ve daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Fırında 50 derecede yaklaşık 5-5,5 saat bekletin. Böylece iyice kuruyacak ve pestil lezzetinde çikolata alternatifi sağlıklı bir atıştırmalığınız olacak. Çocuğunuza da gönül rahatlığı ile kendinizin yaptığı bu atıştırmalıktan yedirebilirsiniz.
|