|
Yemişli Sebzeli Küpetto Sote |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105881
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2015
1,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket PINAR KÜPETTO
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
5 yemek kaşığı doğranmış yer fıstığı
1 adet kabak
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
6-8 adet sarı minik domates
8-10 adet taze mantar
1 adet havuç
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Soğanların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve yarım ay şeklinde doğrayın. Kayısıları ikiye kesin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve küp doğrayın. Havucu soyup küp halinde doğrayın. Kabakları da aynı şekilde doğrayın. Mantarların saplarını çıkartın ve küp küp doğrayın. Zeytinyağı bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar soteleyin. Havucu ekleyin ve sotelemeye devam edin. Biberleri, mantarları ekleyin. PINAR KÜPETTO'ları ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Servis tabaklarına paylaştırın. Dövülmüş ceviz ve yerfıstığı serpin ve servis edin.
|
|