Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yenilebilir Mantar Çeşitleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yenilebilir Mantar Çeşitleri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167394
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2022
395 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

Enoki Mantarı
Uzun saplı ve küçük şapkalı görüntüleriyle en dikkat çekici mantarlar arasında yer almaktadır. Uzak Doğu yemeklerinde yaygın olarak kullanılır. Çoğunlukla çorba ve salatalarda tercih edilir.

Auricularia (Orman Kulağı) Mantarı
Uzak Doğu’ya özgüdür. Sote yapılabilir, omletlerde tercih edilebilir.

Reishi Mantarı
Oldukça besleyicidir. Sert bir mantar olduğu için pişme süresi diğer mantarlara göre daha uzundur. Kurutulmuş Reishi Mantarı sıcak suda demlenerek çay olarak da servis edilebilmektedir.

Çörek Mantarı
Yenilebilen en iyi mantarlardan biridir. Çok lezzetli ve tatlıdır. Rengi ve şekli Kestane mantarına benzer, kahverengidir.

Kanlıca Mantarı
En çok tüketilen mantar çeşitleri arasında yer alan Kanlıca Mantarı, aromalı ve keskin bir kokuya sahiptir. Sotelenebilir, fırında pişirilebilir.

Trüf Mantarı
En lezzetli ve en değerli mantarlar arasında yer almaktadır. Mutfağın pırlantası olarak bilinir. Dünya mutfaklarında tercih edilen bir mantar türüdür. İncecik kıyılarak ya da rendelenerek kullanılabilir.

Sığır Dili Mantarı
Sonbahar ayları tam onun mevsimidir. Hoş kokulu ve gevrektir. Makarna ve pilavlarda, vegan yemeklerinde, sebzeli yemeklerde tercih edilebilir.

Padişah Mantarı
İmparator Mantarı ve Gelincik Mantarı olarak da bilinir. Çiğ olarak da yenebilen bir mantardır ve çok iyi bir mezedir. Kaşar peyniri ile fırınlanabilir, makarnalara lezzetli bir sos olabilir.

Tirmit Mantarı
Koç ya da Koçak Mantarı da denilmektedir. Tirmit Mantarı’nın en karakteristik özelliği balık gibi kokmasıdır. Baharat, tuz ve zeytinyağı karışımı ile birlikte çiğ olarak yenilebilir ya da kızgın yağda kızartılarak meze olarak servis yapılabilir.

Çam Kabara Mantarı
Geyik Mantarı olarak da bilinir. Siyaha yakın koyu kahverengi bir renktedir. Alerjik etkiye karşı dikkatli tüketilmesi gerekir.

Bal Mantarı
Salamurası yapılabilen en iyi mantardır. Acı lezzeti nedeniyle özellikle Uzak Doğu mutfağında tercih edilmektedir. Türkiye’de Karadeniz bölgesinde de sık tüketilmektedir.

Dilburan (Dırbalan) Mantarı
Acımsı lezzeti nedeniyle bu adı almıştır. Acı lezzetini yitirmesi için haşlanarak tüketilmesi önerilir.

Horoz Mantarı
Yumurta Mantarı, Cücekız Mantarı gibi isimleri de vardır. Diri Horoz Mantarları kısık ateşte uzun süre pişirildiğinde çok lezzetli olur.

Biftek Mantarı
Kırmızı ve ciğere benzeyen renk ve görüntüsü nedeniyle Ciğer Mantarı olarak da bilinir. Bileşimindeki tannik asit nedeniyle ekşi bir tadı vardır. Ekşiliği, renkli sıvısı akıtıldığında kaybolur.

Karakız (Grey-Knight) Mantarı
Ambalaj üzerinde Grey-Knight yazıyorsa o bir Karakız Mantarıdır ve Karakız Mantarı ile çok lezzetli sote yapılır. Karakız Mantarı’nı börek harcına karıştırabilir, salamura yapabilirsiniz.

Domalan Mantarı
Toprağa yapışık yumru şekilde yetişen bir mantardır. Çiğ hali kokusuzdur ancak piştikçe hoş bir koku yayar. Makarna soslarında, omlette kullanılır. Dünya mutfaklarında yemeklere rendelenerek ilave edilebilmektedir.

Kayışkıran Mantarı
Besin değerleri diğer mantarlara göre düşük olsa da tadı güzeldir ve bu nedenle mutfakta kendine yer bulabilmiştir. Çiğ olarak zeytinyağı ile meze haline getirilebilen bir mantardır.

Cincile Mantarı
Mavimsi rengi nedeniyle Mavi Cincile de denir. Çok özel aromalı bir tadı vardır. Etli bir mantar olduğu için sote ve turşu yapılabilir.

Kıvırcık Mantarı
Ananas gibi kokar. Şekli diğer mantarlara göre oldukça farklıdır ve beyaz renkli bir marula benzer. Girintili yapısı nedeniyle toz ve kirlerden arınması için özenli bir şekilde yıkanmalıdır. Avrupa’da yaygın olarak tüketilir.

Dede Sakalı Mantarı
Beyaz renkli, yumuşak ve liflidir. Ekşimsi bir tadı, hoş bir kokusu vardır. Hafif sulu yemekler için lezzetli bir ana malzemedir.

Pelit Mantarı
Beyaz renklidir. Yemeklerde en çok tercih edilen mantar türüdür. Mantar ile yapılan her yemek için uygundur.

Kaz Mantarı
Beyaz renklidir. Hoş kokulu bir mantardır. Kaz Mantarı ile çok lezzetli bir börek harcı hazırlanabilir.

Melez Mantarı
Salamuraların ve mantar çorbasının bir numaralı malzemesidir. Melez Mantarı ile mantarlı omlet de yapılabilir. Dişe gelir etli bir yapısı vardır.

Şemsiye Mantarı
Beyaz renkli, şekil olarak şemsiyeye bezeyen bir mantardır. Narin ve yumuşak bir yapısı olduğu için çok çabuk pişer. Badem ve fındığı andıran hoş bir kokusu vardır.

Pösteki Mantarı
Bol humuslu topraklarda yetiştiği için besleyiciliği oldukça yüksektir. Uzak Doğu mutfağında çok meşhur ve çok değerli bir mantardır.

Kurt Kulağı Mantarı
Tadı Kuzu Göbeği (morel) Mantarı’na çok benzer. Kumlu toprakta yetiştiği için dikkatli temizlenmelidir. Kavurması yapılabilir.

Beyaz Mantar
En çok tüketilen mantar çeşididir. Beyaz renkli, irili ufaklı boyutlarda paketlenerek satışa sunulmaktadır. Doğal ortamda yetişebildikleri gibi yetişmeleri için ihtiyaçları olan tüm besinlerin takviye edildiği kültür ortamında da yetiştirilebilmektedir. Sotelenebilmekte, bazen de tereyağlı kaşarlı olarak fırınlanabilmektedir.

İstiridye Mantarı
Kayın Mantarı ya da Kavak Mantarı olarak da bilinen İstiridye Mantarı; kavak, kayın, kızılağaç ya da akçaağaç gövdelerinde yetişmektedir. Sonbahar ve ilkbahar iklim koşulları yani nemli bir ortam İstiridye Mantarı için idealdir. Kalsiyum, fosfor ve potasyum zenginidir. Bağışıklığı güçlendiren faydalı bir mantardır.

Kestane (Chestnut) Mantarı
Kahverengi şapkalı, beyaz saplı bir mantardır. Şekli kültür mantarına benzer. Besin değeri oldukça yüksek olan Kestane Mantarı, protein ve demir bakımından zengin olduğu için vejeteryan beslenen kişiler için çok besleyicidir. Sıkı dokusu onu sote yemekleri için ideal hale getirmektedir.

Fındık Mantar
Fındık ağaçlarını dibinde yetiştiği için bu adı almıştır. Rengi kahverengi, boyutu küçük, sütlü bir mantar türüdür. Turşusu kurulabilir, sotelenebilir.

Shiitake (Şitaki) Mantar
Shiitake ya da Şitaki Mantarı Uzak Doğu’da yetiştirilen ve Uzak Doğu mutfağında sıkça kullanılan bir mantar türüdür. Türkiye’ye ithal edilmektedir. Hoş kokusu ile dikkat çeken Şitaki Mantarı, bu özelliğiyle yemeklerde kaliteli bir aroma vericidir. Şitaki’nin şapkası oldukça etli ve lezzetlidir.

Portabello Mantar
İri bir mantar çeşididir. Protein bakımından çok zengin olan Portabello etli bir mantar olduğu için birçok yemek tarifinde kullanılabilmektedir. Sahanda tereyağlı olarak pişirilebilir, mantar dolması yapılabilir, doğranarak omlet karışımına dahil olabilir, kırmızı et ile harika bir bütünlük sağlayabilir.

Djamor Oyster
Pembe İstiridye Mantarı olarak da bilinir. Bunun nedeni İstiridye Mantarı ile aynı şekilde olması ve şapka renginin pembe olmasıdır. Etli yapısıyla risotto ve et yemeklerinin yanına çok yakışır.

Citrino Oyster
Altın İstiridye Mantarı ya da Sarı İstiridye Mantarı olarak da bilinen Citrino Oyster, limon sarısı bir renge sahiptir. Diğer İstiridye Mantar türlerine göre daha farklı ve yoğun aromalı bir lezzete sahiptir. Yemeklere hafif bir tatlılık verir. Özellikle mantar çorbası yaparken tercih edilmektedir.

Eryngi Mantar
Kral Mantar olarak da bilinen Eryngi ya da Eringi Mantar, düşük kalorili bir mantardır. Lezzetli ve besleyici Eryngi, sağlıklı bir karışık sebze yemeği hazırlamak için çok uygundur.

Kuzu Göbeği (Morel) Mantarı
Morel Mantarı olarak da bilinmektedir. Görünüş itibariyle en farklı mantar türüdür. Kimi zaman yumurta şeklinde, kimi zaman da köşelidir. Üzerinde düzensiz çıkıntıları ve lifli bir görüntüsü vardır. Çıkıntıları nedeniyle pişmeden önce çok iyi temizlenmelidir. Kısık ateşte pişirilmelidir. Fransız mutfağında Kuzu Göbeği Mantarı çok sık kullanılmaktadır.

Porçini (Bolet) Mantarı
İtalyan mutfağının yıldızıdır. Bolet olarak da bilinir. Yağ oranı düşüktür. Bunun yanında yüksek protein ve mineral kaynağıdır. Türk mutfağında da popüler bir mantardır. Izgarası yapılabilmekte, kremalı sos ile et yemeklerine garnitür olabilmektedir. Çoğunlukla dilimlenmiş kuru olarak ithal edilmektedir.

Sarıkız Mantarı
Meşe ve çam ormanlarında yaygın bir mantar türüdür. Doğu Avrupa’da ve Türkiye’de Karadeniz bölgesinde yetişmektedir. Çoğunlukla kurutulmuş olarak satın alınır ve sote için mükemmel bir seçimdir. Otlu omlet yaparken Sarıkız Mantarı lezzete lezzet katar.

Borazan Mantarı
Şekli külaha benzeyen, gri-siyah renkli bir mantardır. Rengi ve şekli nedeniyle temizliği zahmetlidir. Lezzeti tavuk yemekleri, risotto, balık sofrası ve makarnalarla uyumludur. Genellikle kuru olarak ithalatı yapılır. Protein zengini Borazan Mantarı; düşük yağ ve yüksek C vitamini içeriği, bol lifli yapısıyla değerli bir mantar türüdür.

Dilimli Mantar
Beyaz mantarın özenle dilimlenmiş hali Dilimli Mantar yemek hazırlıklarında pratik bir kullanım olanağı sağlamaktadır. Çorba, salata, garnitür, sote gibi mutfakta geniş bir kullanım alanına sahip olan dilimli mantarın diri yapısı yemek tariflerinize mükemmel bir şekilde uyum sağlayacak.

Izgaralık Mantar
Beyaz mantarın ızgara ve mangala uygun olacak şekilde paketlenmiş, iri halidir. Küçük mantarlar ızgarada küçülerek, yüksek ateşte suyunu çabuk kaybeder. Oysa Izgaralık Mantar iri ve etli olduğu için çabuk sönmez ve daha lezzetli olur.







Yenilebilir Mantar Çeşitleri Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Yenilebilir Mantar Çeşitleri 1,082 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort