https://www.sabah.com.tr
5 adet taze enginar (10-15 dakika limonlu sıcak suda bekletilmiş)
1 adet küçük kuru soğan
1 adet havuç
4 adet yer elması
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Şeker
Havuç ve yer elmalarını küp küp doğrayıp haşlıyoruz. Suyunu süzüp ince doğranmış kuru soğanlarla birlikte zeytinyağında çok az kavuruyoruz. Daha sonra içine bir tutam toz şeker ve tuz serpiyoruz. Diğer yandan limonlu sıcak suda bekletilmiş enginarları süzüp tencereye diziyoruz. İçlerini, hazırladığımız havuç, yer elması ve soğan karışımı ile dolduruyoruz. Üzerlerine bir su bardağı ılık su dökerek kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Üzerine limon suyu döküp 20 dakika daha pişiriyoruz.
|