Eyüp Sevinç
1 su bardağı un
½ su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı yer fıstığı
½ çay bardağı damla çikolata
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir kabın içerisine unu, toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu, karbonatı ve yumurtayı koyup yoğurun. Daha sonra içerisine portakal kabuğu rendesi, yer fıstığı ve damla çikolatayı da ilave edip 1 dakika daha yoğurun. Hamurunuza baget şeklini verin ve yağlı kağıt serili bir tepsi içerisinde önceden ısıtılmış fırında, 140 ̊Cde 45 dakika pişirin ve fırından çıkartıp soğutun. Soğuduktan sonra ince ince dilimleyin ve tekrar tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 150 ̊Cde 5 dakika kadar kurutun. Soğuk servis yapın.
|