|
|
Yeşil Biberli Dana Eti |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49930
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2010
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
320 gram bonfile dana eti
8-10 adet mantar
2 adet renkli dolmalık biber
1 adet soğan
2 adet havuç
60 gram soya sos
2 çorba kaşığı Bizim mutfak Nişasta
1 kahve fincanı et suyu
1 tablet Bizim Mutfak Et Bulyon
2 siş sarımsak
sebze çeşnisi
Kızartmak İçin :
Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
İlk olarak mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Dolmalık biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarttın. Havuçları soyup kararmamaları için suyun içinde bekletin. Mantarları ve havucu sudan alıp kurulayın. Daha sonra soğanı, mantarı, havucu ve biberleri iri iri doğrayın. Yaprak şeklinde doğradığınız dana etini baharatlar ve yarım çorba kaşığı nişasta ile karıştırıp en az 2–3 saat bekleterek marine edin. Sonra dana etlerini marinasyondan alıp kızgın sıvıyağda kızartın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada sarımsak, dolmalık biber, havuç, mantar ve soğanı soya sos ile soteleyin. Karışıma kalan nişastayı, sebze çeşniyi ve et bulyonu ve etleri ekleyerek sotelemeye devam edin. En son olarak baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
|
|
Yeşil Biberli Dana Eti Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|