750 gram kılıç balığı
15 adet yeşil biber
130 gram zeytinyağı (2 kahve fincanı)
1 baş sarımsak
250 gram soğan (2 büyük)
1/2 bardak su
300 gram domates (2 orta)
Tuz
Karabiber
1 Dilimlenmiş balıkları, yanyana içine alabilecek bir tepsiye; küçük doğranmış 2 büyük baş soğan, soyulmuş ve küçük parçalara kesilmiş 1 baş sarımsak ile 2 kahve fincanı zeytinyağından sadece 1 fincanını koyarak, orta kuvvetteki ateşte karıştırmak suretiyle soğanlarm hafifçe ölmesini sağlamalıdır.
2 Soğanlar ölünce, tepsiye; soyulmuş ve küçük doğranmış 2 orta domates ile halka halka kesilmiş; 15 adet kadar yeşil biber ilâve ederek, domatesleri ancak 5 dakika pişirmeli, sonra bunlara yarım bardak soğuk su, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, 1 kahve fincanı daha zeytinyağı ile, kalın derisi çıkarılmış ve parmak inceliğinde 6 eşit dilime kesilmiş 750 gram kılıç balığını ilâve ederek, kapağını kapamalı ve balıkları kuvvetlice ateşte ancak 10-12 dakika arasında pişirmeli ve balıklan tepsiden bir tabağa almalı, harçlarını da üstlerine taksim ettikten sonra, iyice soğutmalı ve servis yapmalıdır.
|