|
|
Yeşil Erik Turşusu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc116573
Gönderme Tarihi: 01.May.2016
1,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://pomatsite.blogspot.com.tr
1 kg yeşil erik
1 iri baş sarımsak
1 kaşık limon tuzu
1 bardak sirke
Her 4 bardak suya 1 tepeleme kaşık kaya tuzu
Limon dilimleri
2 defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Yarım demet maydanoz sapı
Sarımsakları ayıklayıp irice doğrayın, erikleri yıkayıp suyunu süzdürün. Kavanoza limon dilimlerini, erikleri, sarımsağı, karabiber tanelerini yerleştirin. Üzerine de maydanoz sapı koyabilirsiniz. İçme suyunda erittiğiniz kaya tuzu ve limon tuzunu kavanoza boşaltın. Ağzını sıkıca kapatıp mümkün olan en serin yerde beklemeye bırakın. 15 gün içinde turşunuz hazır.
|
|
Yeşil Erik Turşusu Tarifleri Pomak Yemekleri
|
|