250 gram kıyma
250 gram asma yaprağı
20 adet yeşil erik
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yaprakları büyük bir tencerede bol suda 2 saat bekletin ve süzün. Kaynayan suyun içine yaprakları atın ve bir taşım kaynatın. Fazla suyunu sıkın.
Pirinci ılık suda 1 saat bekletin. Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun. Kıyma, pirinç, salça, küçük doğranmış domates, tereyağı ve 8 kaşık su ilave edin.
Yaprakları, parlak tarafı alta gelecek şekilde avucunuza alın. İçine 1 kaşıktan az dolma içi koyup yaprakların yanlarını içe katlayarak sarın. Tencereye erikleri koyup üstüne sarmaları sıralayın. Üzerini küçük bir tabakla kapatın. 2 bardak sıcak su ilave edin.
Önce harlı, sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin.
|