1 kilo yeşil fasulye yaprağı
1 kilo yeşil fasülye
500 gram kıyma
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase maydonoz
3-4 adet domates
50 gram margarin
Yapraklar yıkanır ve haşlanır.
Fasulyeler yıkanır, temizlenir ve doğranır.
Domatesler ve 1 adet soğan doğranıp tavaya konur.
Kavrulan soğan ve domatesin içine fasulyelerde atılır ve kavrulmaya devam edilir.
İç harçiçin bulgur, pirinç, kıyma, tuz ve baharatlar eklenir ve yağda biraz kavrulur.
Yapraklar yırtılmadan güzelce sarılır.
Kavrulan fasulyeler temiz tencerenin en altıma biraz konur ve üzerine sarılan yaprakların yarısı döşenir
Üzerine tekrar fasulye konur ve kalan yapraklarda dizilir.
Tencerenin içine sıcak su konarak orta ateşte pişirlir.
|