Yeşil kahvenin pişirme yöntemi, normal kahveye göre daha farklıdır. İçeriğinde bulunan minerallerle faydalı olarak görülen yeşil kahve, pişirilmeden önce çekilmelidir. Yeşil kahveyi çekerken Türk kahvesi ve espresso gibi ince tanecikli olması sağlanabilir. Yeşil kahve, cezvede pişirilebilir. Ancak besin değerlerinin kaybolmaması için, pişirme esnasında mutlaka soğuk su kullanılmalıdır.
Yeşil kahvenin faydalarını kaybetmemek için, kaynatılmadan demleme usulü ile hazırlanması önerilir. Yeşil kahvenizi kaynar suya ilave edip 5 dakika demlenmeye bırakın. Tadının normal kahveye göre daha farklı olduğu ve hatta çoğu kişi tarafından zor tüketildiği bir gerçek. Demlerken içine belki aroma verici tarçın, karanfil, hindistancevizi yağı gibi ilaveler yapılabilir.
|