Malzemeler
1 bardak yeşil mercimek
1/2 bardak Pirinç
1 büyük kuru soğan
3-4 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı sumak
Arzu edildiği kadar zeytinyağı
Arzu edildiği kadar limon suyu. tuz ve nar ekşisi
Hazırlanışı
Yeşil mercimeği ve pirinci ayrı ayrı kaplarda haşlayıp sonra sularını süzüp karıştırın. Kuru soğanı ufak ufak doğrayıp biraz yağda kavurun . Karışıma ince ince doğradığınız kuru soğanı, taze soğanı, dereotunu, maydanozu, taze naneyi de ekleyin. Sumak, karabiber, tuz koyun. Sonra zeytinyağı, limon suyu ve biraz nar ekşisi de ekleyip bir güzel karıştırın.
|