300 gr. yeşilmercimek
500 gr. mezgit balığı filetosu
1 adet limon
2 baş soğan
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 çay bardağı sirke
3 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu ve maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak
3 adet domates
1 çay bardağı semizotu yaprağı
YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayıp hacminin üç misli suda 25 dakika haşlayınız. Soğanı mercimek büyüklüğünde doğrayıp haşlama suyuna atınız. Havucu tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kıyılmış sarımsaklarla birlikte haşlama suyuna atıp, hepsini birlikte haşlayınız. 25 dakikanın sonunda mercimekleri, soğanı, havucu süzerek, sudan alınız. Öte yandan mezgit filetolarını yağlanmış bir fırın tepsisine tek kat diziniz. Üstünü zeytinyağı ile yağlayıp 1-2 dakika kızgın fırında pişiriniz. Sirkeyi, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp salatanın sosunu hazırlayınız. Haşlanmış malzemeyi bir tabağın ortasına koyup etrafını pişmiş mezgit fileto parçalan, ince domates dilimleri ile süsleyiniz. Üzerine maydanoz, dereotu, taze sarımsak serpiniz. Yanına taze semizotu yaprakları koyup, hazırladığınız sirkeli zeytinyağını üzerine gezdirip ikram ediniz.
ML® Kuskuslu Mercimek Salatası için tıklayın
|