Malzemeler:
3 adet patlıcan
3 adet taze soğan
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi veya galeta unu
Yeteri kadar tuz karabiber
Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı soyun. Bir kabın içerisine su ve tuzu koyup, patlıcanların acı suyunun çıkmasını sağlayın. Yeşil taze soğanları ince doğrayın, zeytinyağında soğanları soteleyin. Fırın kabını yağlayıp, patlıcanları enlemesine doğrayın. Patlıcanları üst üste gelecek şekilde dizin, aralarına kavurduğunuz soğanları, galeta ununu, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Zeytinyağını üzerinde gezdirerek fırına verin. 170 derecede 20 dakika pişirin.
|