|
Yesil Zeytin Salamurası (Kahramanmaraş) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108159
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2015
3,317 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
K.Marasta yetisen zeytinler orta iriliktedir. Kıslık zeytin için de orta irilikte olanlar seçilir. Orta irilikte ya da daha küçük olan zeytinlerin daha yaglı oldugu bilinir.
Zeytinler bıçakla 3-4 yerinden (bıçak çekirdege degecek sekilde) dilinir.
Sonra patates çuvalı gibi gözenekli bir çuvala konup agzı baglanır ve bir legene konur. Üzerini kapatacak kadar çesme suyu konur. Çesme suyu her gün degistirilerek zeytinlerin tatlılanması beklenir. (Ortam uygunsa bir hortum aracılıgıyla legene damla damla su akıtılır ve böylece suyunu degistirmeye gerek kalmaz.)
Zeytinler 20-30 gün sonra acılıgını bırakır, yenecek kıvama gelir. Zeytinler bir kavanoza alınarak üzerlerini kapatacak kadar tuzlu su konur.
Kullanılan tuzlu su litreye 50 g olacak sekilde hazırlanmalıdır.
|
|