Gülşen Yılmaz
1 adet bayat ekmek
Aldığı kadar un
250 gram kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Eekmeği dilimleyip bir kaba alın ve üzerine su dökerek ıslatın.
Yumuşadıktan sonra elinizle sıkarak suyunu süzün.
Üzerine un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın.
Diğer taraftan kıymayı sıvıyağ ile kavurun.
Üzerine kıyılmış soğan, maydanoz ve yeşil zeytinleri ekleyin.
Tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra bir iki çevirip ocaktan alın.
Hazırladığınız hamurdan pasta tabağı büyüklüğünde parçalar açıp içlerine hazırladığınız harçtan koyun.
Yarım daire şeklinde kapatın.
Çok az yağ sürdüğünüz yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartıp servis yapın.

|