MALZEMELER
1 yemek kaşığı susam yağı
1 orta boy soğan, rendelenmiş
2 diş sarımsak, ezilmiş
500 gr kıyma
1/4 bardak soya sosu
1 orta boy kırmızı biber,
ince kıyılmış 3 bardak fasulye filizi
3 yeşil soğan, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı susam
8 göbek salatası yaprağı
HAZIRLANIŞI
Derin bir tavada yağı ısıtın, soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar kavurun. Kıymaları ekleyerek renkleri dönene kadar kavurun. Soya sos ve biber dilimlerini ekleyin. Üzeri kapalı olarak ara sıra karıştırarak 3 dakika demlendirin. Servis yapmadan önce fasulye filizlerini, yeşil soğanları, susamları ekleyin. Salata yapraklarını tabaklara yerleştirip, kıymanızı eşit miktarda pay ederek içlerine koyup servis yapın.
|