4 kişilik
Malzeme:
Birer bağ maydanoz, frenk maydanozu ve dereotu, yeşil soğan,
120 g (Provolone) peyniri,
40 g (Grana Padano) peyniri,
150 g kara hindiba.
1 litre sebze suyu (komprime),
300 g pirinç (parboiled),
150 g pastırma,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı sirke,
yarım tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon),
tuz,
karabiber,
şeker,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 diş sarımsak,
4 yemek kaşığı limon suyu.
1. Hindiba hariç, bütün yeşillikleri yıkayarak ayıklayın ve kıyın.
2. Peynir çeşitlerini rendeleyin. Hindibayı ayıklayarak yıkayın, yaprakları koparın.
3. Sebze suyunu bir taşım kaynatın. Pilavı sebze suyu içinde pişirin. Pastırmayı kızartın.
4. Zeytinyağı, sirke, hardal ve 1 yemek kaşığı su ile sos hazırlayın. Tuzunu, biberini ayarlayın, bir fiske şeker atın. Birer kaşık kıyılmış yeşillik karıştırın. Kızarmış pastırma ve hindiba ilave edin.
5. İçi delik, halka şeklinde 22 cm. çapında bir kalıbı tereyağı ile yağlayın. Pilavı peynir ve yeşillikle karıştırın. Hindibaya sos damlatın. Sarmısağı ezip katın. Limon suyunu, tuzunu, biberini ayarlayın. Pilavı kalıbın içine koyun, iyice şıkıştırın. Ortasına hindiba salatası doldurun. Yeşillikle garnitür yapın.
|