|
|
Yine Yeşerdi |
|
necmiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2012
Mesajlar: 42 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85062
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012
1,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
Songül Filiz Öztürk
Hamur:
750 g ıspanaktan çıkan su (1,5 su bardağı ıspanak suyu)
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı mısır özü yağı
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
1 yumurta akı (içine), 1 yumurta sarısı (üzerine)
125 g tereyağı, 1 çay bardağı mısırözü yağı (hamur aralarına sürmek için)
İç Harç :
4 adet kırmızı biber
2 adet biber
1 adet pırasa
200 g yağsız dana kıyması
1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı biber, tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Mutfak robotuyla çekip süzün. Bir kabın içine ıspanak suyu, ılık süt, mısır özü yağı, elma sirkesi, Yuva Instant maya, yumurta akı, tuz, yeterince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın. 10 dk dinlendirin. 5 eşit parçaya bölün. Yufka inceliğinde açın, aralarına eritilmiş tereyağı ve mısır özü yağı karışımını sürün, üst üste koyup katlayın. Buzdolabının buzluk kısmında 10 dk dinlendirin. Sonra tekrar merdaneyle 1cm kalınlığında açın. Su bardağı ağzıyla kesin ortasına harçtan yeterince koyun hamurun kenarını aralıklı beş yerinden kesip gül şekli vererek kapatın. Yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Harcın yapılışı: Tereyağını eritip, kıyılmış pırasayı sote yapın. Julyen doğranmış kırmızı biber ve çarliston biberi pırasanın içine katıp iyice kızartın. En son kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz katın karıştırın. Kıyma saldığı suyu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince soğumaya bırakın.
|
|
Yine Yeşerdi Tarifleri Hamur İşleri
|
|