|
|
Yırtık Bohça |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc76377
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2012
2,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
4 su bardağı un
1 su bardağı süt (ılık)
100 gr. dil peyniri
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 domates
1/2 paket maya
2 yeşil biber
Tuz
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı kekik
1 yumurta
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayayı sütle ve şekerle eritip ortasına dökün, sıvıyağ ilave edin. Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın. Hamuru ikiye bölün merdane ile açın. Bir kapta domatesleri küp küp biberi ince kıyın. Dil peyniri, nane, kekik, yumurta akını karıştırın. Yarısını hamurun tam ortasına koyun. Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın, fakat birleştirmeyin. Tepsiye koyun. Diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 derece fırında pişirip, servis yapın.
|
|
Yırtık Bohça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|