Köfte için:
500 gr köftelik dana kıyma
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı pul biber
Kızartmak için;
1 su bardağı Bizim Ayçiçek
Yoğurt sos için;
2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
1 tablet et bulyon
5 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
4 diş ezilmiş sarımsak
5 yemek kaşığı yoğurt
5 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
2 yemek kaşığı (70 gr) Bizim Yağ
1 yemek kaşığı Bizim Yağ Ayçiçek
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 demet maydanoz
Köfte için belirtilen tüm malzemeleri karıştırıp şekillendirerek minik toplar halinde köfteler elde ediyoruz. Derin bir tavaya Bizim Yağ Ayçiçekle kızartıyoruz.
Yoğurt sosu hazırlamak için; tencere içerisinde Bizim Yağı eritip unu kokusu kaybolana kadar kavuruyoruz. Ayrı bir tencerede ölçülü suyu kaynatarak içerisine et bulyon ilave edip eritiyoruz. Sonrasında una ilave edip sürekli karıştırıyoruz. Yoğurdu, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve ezilmiş sarımsakları bir kapta karıştırıyoruz Ocaktan almış olduğumuz unlu karışımı, yoğurtlu sos karışımına kesilme olamaması için bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş ilave ediyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Sosu orta ateşte karışım koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Üzeri için, bir tava içerisinde Bizim Yağı ve Bizim Yağ Ayçiçeki alıyoruz. İçerisine toz kırmızı biber ve pul biberi karıştırıyoruz.
Servis ederken yoğurt sosunu geniş bir kaba yayıp üzerine minik köfteleri diziyoruz. Diğer tarafta yağımızı, yoğurt soslu minik köftelerin üzerine gezdiriyoruz. Maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis ediyoruz.
Not: Köfteleri minik toplar halinde yuvarlarken, aynı büyüklükte olmasına dikkat edin ki aynı sürelerde pişebilsinler.
|