|
Yoğurt Soslu Patlıcanlı Milföy |
|
EDİZ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc135368
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2018
744 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg milföy hamuru
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet patlıcan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Soğanları ince ince doğrayın kıymayle beraber sanayı erittiğimiz tavada kavurun ardından küp küp doğranmış patlıcanlarıda ilave edelim tuz karabiber salçayla beraber bir taşım daha pişirin. iç harcı soğumaya bırakın. Milföy hamurları 5 boyuna 4 enine dizilir 20 tane hamur parçası var paketin içinde. kıyıları birbirlerine deysin , merdaneyle biraz bastırınki iycene yapsınlar ama altını unlamayı unutmayın. Harcın tamamını hamura yayın ve rulo şeklinde sarın 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye yerleştirin 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirinisteğe göre sarımsaklı yoğurt dökerek servıs yapabılısınız.
|
|