|
Yoğurt Soslu Pazılı Börek |
|
Su Nehri
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc119378
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2016
1,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yufka
1 bağ pazı
6 dilim pastırma
1 adet kuru soğan
1 kase yoğurt
1 adet yumurta
50 gr margarin
Tuz
Karabiber
Pul biber
Pazıları ve soğanları ince doğrayın. Yağda kavurun. Üzerine ince doğranmış pastırmaları ilave ediyoruz. Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alırız. Orta boy yemek tabağını yufkanın üzerine kapatın kenarlarından kesin. Harcımızı kestiğimiz yufkanın ortasına koyup kenarlarını büzdürüyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Çırpılmış yumurta sürüp 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
|
|